Raamatu “Ära tee mulle halba” tutvustus

Ara tee mulle halbaOlivia Somers on arst. Ta võtab oma tööd südamega ning on ka vabatahtlik keskuses, kus narkosõltlased abi saavad. Tal on kaks toredat last, Laurie ja Robbie. Äsja on ta lahutanud oma psühhiaatrist abikaasast Philist – mees läks teise naise juurde – ja Olivia püüab oma uue eluga toime tulla. Seni on tal see hästi õnnestunud, kuni…

Robbie on haiglas – ta kaotas meelemärkuse pubis, kus nad sõpradega aega veetsid. Ta organismist leitakse narkootikumi. Olivia ei suuda uskuda, et ta poeg on vabatahtlikult uimastit võtnud. Ta on kindel, et keegi pidi seda panema Robbie joogi sisse.

Politsei uurib juhtumit ja võib loota, et süüdlane leitakse üles. Ent siis tabab perekonda järgmine šokk – keegi on nende majja sisse murdnud.

Raamatu autor Julie Corbin pole kirjutanud klassikalist kriminulli, pigem on tegemist psühholoogilise põnevikuga. Peategelase Olivia elu kummitavad varjud minevikust. Me peame vastutama oma tegude eest – nii usub Olivia. Ent kuidas suhtuda kättemaksu – kas tunnistada, et see on teenitud? Kas kaastunne kurjategija vastu on õigustatud? Kuidas kaitsta ennast ja oma lapsi?

Raamat on kirjutatud otsekoheses ja lihtsas stiilis, ehkki sündmused ja tegelaste psüühika pole kindlasti mitte üheülbalised. Olivia suhetel oma emaga, esimese kallimaga, sõbrannaga, abikaasaga, lastega on raamatus ülimalt tähtis roll. Lugema sunnivad nii meelejäävad karakterid kui lausa filmilik süžee. Huvi pakuvad ka tegevuspaik Edinburgh ja kõrvalepõiked Iirimaale, kus peategelane üles kasvas.

Tiina Kanarbik

tõlkija

 

Leave a Reply